Tatranské lanové dráhy prepravili v lete takmer 560 000 návštevníkov

12.09.2005 Poprad

Vysoké Tatry 12. septembra (TASR) - Takmer 560 000 návštevníkov prepravili počas tohtoročnej letnej sezóny lanovky vo Vysokých Tatrách. V porovnaní s vlaňajš...
Vysoké Tatry 12. septembra (TASR) - Takmer 560 000 návštevníkov prepravili počas tohtoročnej letnej sezóny lanovky vo Vysokých Tatrách. V porovnaní s vlaňajškom je to podľa Tatranských lanových dráh (TLD) o 3,4 % prepravených osôb menej.

Pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok začala letnú sezónu 1. mája, lanové dráhy z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso, do Lomnického sedla a na Lomnický štít 6. júna.
Z hľadiska počtu prepravených osôb bol najvydarenejším mesiacom máj, kedy TLD zaznamenali v porovnaní s vlaňajškom nárast o 26,6 %. Počas júla prepravili lanovky viac návštevníkov Tatier o 6,7 %. \"V júni sme zaznamenali pokles o 5,5 % a v auguste až o 15,2 %, \" informovala marketingová manažérka Danka Velecká. Doplnila, že príčinou výrazného poklesu v druhej polovici prázdnin bolo nepriaznivé, chladné, daždivé počasie a silný vietor. V auguste zaznamenali v Tatrách iba 5 slnečných dní.
Podľa Veleckej nepriaznivú úlohu zohrala aj negatívna publicita o situácii vo Vysokých Tatrách, nedorozumenia medzi Štátnymi lesmi TANAP-u a Správou TANAP-u o prístupe k riešeniu kalamity v Tichej a Kôprovej doline, medializácia požiaru v závere júla, zákaz prevádzky lanoviek z bezpečnostných dôvodov a ďalšie faktory.
Tatranské lanové dráhy sú súčasťou skupiny J&T. Prevádzkujú kabínkovú lanovku z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso, visutú lanovku na Lomnický štít, sedačkovú lanovku zo Skalnatého plesa do Lomnického sedla, pozemnú zo Starého Smokovca na Hrebienok a lyžiarske stredisko v Liptovskej Tepličke.
 

Vyberte región

mark